Начало Новини Актуално Медина Мед ООД представи новата лятна серия на гумите Continental

Медина Мед ООД представи новата лятна серия на гумите Continental

Актуално
медина мед гуми

Експерти на световния германски концерн за производство на автомобилни гуми Continental представиха на семинар в Стара Загора новите летни предложения на компанията. Семинарът беше организиран от една от най-големите фирми за дистрибуция на нови гуми и производство на регенерирани автомобилни леки, товарни и индустриални гуми - Медина Мед ООД, която е основен дилър на гумите Continental в България.

Гости на собственика на Медина Мед Иван Панчов бяха Павел Червенак, експортен и маркетингов мениджър, отговарящ за всички марки на концерна Continental в Източна Европа, и Ивана Хечова, мениджър на германския концерн за България и Албания, пише вестник Национална бизнес поща.
Интересът към новите продукти на Continental се оказа много голям и желаещите да присъстват на семинара изпълниха конфе- рентната зала на хотел  Мериан Палас. Участваха както служители на Медина Мед, така и нейни партньори и дистрибутори на предлаганите от старозагорската компания автомобилни гуми.

НОВИТЕ ГУМИ С МАРКА CONTINENTAL ЩЕ РАЗПОЗНАЕТЕ ПО ЛОГОТО C0NTISP0RTCONTACT. Те се отличават както по шарката на протектора, така и по състава на каучуковата смес, които дават на новите гуми редица технически предимства. На първо място гумите от серията ContiSportContact притежават по-къс спирачен път при всякакви метеорологични условия. Това е така, защото при спиране гумата има висока естествена честота в самата смес. Късите полимерни вериги в сместа Black Chilli реагират на честотата на спирането и по този начин осигуряват оптимално поглъщане на енергия.

ВЪЗНИКНАЛАТА ТЕМПЕРАТУРА СЪКРАЩАВА СПИРАЧНИЯ ПЪТ, както върху суха, така и върху мокра настилка. Новите летни гуми на Continental осигуряват отлично сцепление на пътя и сигурност на завои, защото макро-блокдизайнът на външното рамо на гумата осигурява по-голяма контактна площ. Така гумата се адаптира перфектно към повърхността на пътното платно. ContiSportContact притежава подобрено сцепление с повърхността на пътя и поради това по-голяма сигурност при завиване.
Новите гуми са проектирани така, че НАМАЛЯВАТ РАЗХОДА НА ГОРИВО и съответно осигуряват на автомобила по-голям брой изминати километри. Причината е, че при постоянна скорост вибрациите в сместа на ContiSportContact са значително по-ниски. Дългите полимерни вериги в сместа могат да освободят абсорбираната енергия по-добре, което води до значително намаляване на съпротивлението при търкаляне. Така гумата се търкаля по-лесно и остава хладна, осигурявайки по- нисък разход на гориво.
Работим с Медина Мед от 1992 година. Имаме и други партньори, но МЕДИНА МЕД Е ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР на автомобилни гуми и най-важният наш партньор, каза Ивана Хечова. Потенциалното потребление в България на автомобилни гуми, произведени от концерна Continental, е 1 200 000 гуми за леки автомобили и джипове и около 100 000 гуми за товарни автомобили, подчерта Павел Червенак.
Медина Мед предлага на изгодни цени гуми Continental не само от високия клас, но И ДРУГИ МАРКИ НА КОНЦЕРНА ОТ ПОНЕ 10 БРАНДА В СЕГМЕНТИТЕ ПРЕМИУМ, ИКОНОМИЧЕН И БЮДЖЕТЕН посочва инж. Иван Панчов. Затова гумите, произведени в заводите на Continental са едно от най-доб- рите решения за смяна на зимните с летни гуми в оторизираните сервизи на Медина Мед.

Още новини