Начало Новини Актуално Медина Мед е предпочитаният партньор от Continental

Медина Мед е предпочитаният партньор от Continental

Актуално

Световният концерн Continental представи в Стара Загора новите си модели товарни и индустриални гуми. Презентацията беше организирана от старозагорската компания Медина Мед, която е най-добрият партньор на Continental в България. На събитието присъстваха Ивана Ичова - главен мениджър на Continental за България, маркетинг мениджърът за товарни и индустриални гуми за Източна и Централна Европа Давид Нойберт и мениджърът продажби за Източна Европа Роман Дуфек.

Това, което искаме да кажем на клиентите, е, че Continental разработва своите продукти с основен акцент върху за-нижаването на себестойността на транспортните разходи. Компанията ни първа в света пусна на пазара зимни гуми за товарни и леки автомобили, припомни Давид Ной-берт. Организирахме пре-зентацията на Continental именно в Стара Загора, защото искаме да запознаем нашите клиенти с най-новите продукти от тази марка. В такъв момент те имат възможност да получат гумите на по-ниска цена и след като се убедят в тяхното качество, да станат почитатели на марката, казва Петьо Петков - зам.-управител по техниката във фирма Медина Мед. Гумите на Continental имат много добра цена за пробег на километър и много от клиентите ни я предпочитат, е мнението и на зам.-управителя на Медина Мед Владимир Владимиров.

Партньорството
От три години отговарям за българския пазар, но зная много добре, че партньорството между Continental и Медина Мед е започнало още през 1993 г. Считам, че старозагорската фирма е сред най-стабилните компании на българския пазар, казва мениджърът на Continental за България Ивана Ичова. Тя добавя, че в България компанията работи с няколко фирми, но безспорно най-добрата от тях е старозагорската Медина Мед.
Не ми харесва думата криза, но за съжаление тя е обхванала цяла Европа. Ние и всички наши конкуренти сме повлияни от тази криза, допълва Ичова и посочва като доказателство намаляването в продажбите на компанията най-вече в страните от Балканите. В такива трудни моменти ние разчитаме именно на фирми като Медина Мед, добавят от Continental.

Предимствата
Марката Continental е една от премиум марките, най-добрият сегмент, който се предлага като качество и цена.
Мога да кажа, че в някои размери е между най-добрите гуми, произвеждани в света. Това, което е важно за нашите клиенти, е, че при покупка на нова гума от премиум марката един клиент заплаща 100% цена и получава 100% пробег. Ако обаче върне гумата за регенерат при нас, той получава още 100% пробег за 30% цена. Така клиентът на Медина Мед срещу 130% цена има 200% пробег. През цялото това време ние гарантираме безупречно поведение на пътя и при изчисление най-ниска цена на километър, казва зам. управителят на фирмата. Всяка година наши гуми се тестват в Германия. Там се констатира, че те отговарят не само за здравина, но и за шум, което е задължително за всички гуми според директива 2001/43/ЕО.

Клиенти
Ползваме услугите на Медина Мед, откакто е създадена фирмата, защото са най-големите професионалисти в страната. За нас е важно не само да купим гумите, но и да получим най-добрите съвети, казва Венко Енчев, управител на фирма за товарни превози Венрад ЕООД. Кълвача газ купува товарни гуми само от Медина Мед в продължение на 10 години. Не бихме сменили фирмата с никоя друга, казва Красимир Дойнов, организатор на транспорта в Кълвача газ.
Мощната строителна компания Строител ВД също ползва гумите на Медина Мед, разчита на сервизите и за монтажа и демонтажа на гумите. В тях се предлага най-доброто обслужване, защото в Медина Мед работят само професионалисти, казва Георги Табаков, началник на автотранспорта в Строител ВД.

Новото
Тази година Медина Мед представи на есенния панаир в Пловдив агрогуми и регенерат по студен метод. Тази технология се внедрява за пръв път в Европа от старозагорската фирма Медина Мед, казва зам.-управителят Владимир Владимиров, който е убеден, че тя ще намира все по-широко приложение в регенерирането на автомобилни гуми.
Материалът е публикуван на 6 ноември 2009 г. в приложението Клуб Предприемач на вестник Пари


Още новини