Начало Новини Актуално Медина Мед е перфектният партньор за Michelin

Медина Мед е перфектният партньор за Michelin

Актуално
медина мед

Първоначалната инвестиция за Michelin е по-тежка за преглъщане, но в периода на експлоатация показва, че е по-евтина, казва Димитър Спасов, търговски директор за всички продуктови линии на Micheiin за България. На своите клиенти от Michelin обясняват защо трябва да мислят в перспектива, а не за момента.

Димитър Спасов е търговски директор за всички продуктови линии на Michelin за България. В семейството на Michelin е от 7 години, две от които е бил технически продуктов експерт за зона България, Сърбия, Румъния и Хърватска. 34-годишен, роден е в София.

- Г-н Спасов, в каква посока се движат цените на гумите в Европа, у нас?

- Новите продукти на Michelin не са с нови цени в сравнение с предходните. Запазваме същото ценово ниво, но като цяло цените на гумите генерално вървят нагоре. Причи ната е, че в световен мащаб има недостиг на каучук, че се покачват цените на основни суровини като петрол и стомана. За съжаление, тази тенденция ще продължи през следващите месеци. Не бих могъл да кажа с колко, но тази година се наблюдава покачване с над 15 процента.

- Ние, българите, на по-добри цени ли купуваме ваши гуми в сравнение с останалите европейци?

- Имаме обща европейска ценова политика, като даваме малки отклонения. Гумата, която се купува на цена Х у в Бълграия, може да бъде купена на почти същата цена и в чужбина. Първоначалната инвестиция в Michelin е малко по-тежка за преглъщане от крайните клиенти, но в периода на експлоатация тези гуми показват, че са по-сигурни и по-евтини, защото смятайки цената на километър и всичките 4 живота, които предлага нашата гума, накрая като се тегли чертата излиза, че е най-евтината от всички на пазара.

- Научи ли се българинът да цени това или оставаме евтини на брашното...?

- С тази цел всяка година правим събития като настоящото роуд шоу - събирания на всички клиенти, на които да ги информиране в тази посока, за да мислят в перспектива, а не за момента.
През последните години се вижда сериозен напредък, все повече хора започват да мислят прагматично, в дългосрочен план, и да са доволни от представянето на нашите продукти в течение на експлоатацията.

- Позиционирането на Michelin в България през последните години?

- Успяваме през годините да запазим едно константно позициониране и добро представяне на пазара. Запазваме пазарния си дял, въпреки трудните времена от 2009 г. и началото на 2010 г. През пос ледната година се наблюдава развитие.

- У нас Michelin се отъждествява с Медина Мед. Мястото ѝ във вашето семейство?

- Медина Мед е един от нашите най-лоялни партньори през цялата ни съвместна работа, което е повече от 10 години. С тях работим с всички продуктови линии, те са също и наш партньор в студения регенерат на Michelin, имат ексклузивното право да правят студен регенерат. Медина Мед е лоялен, точен, качествен партньор, с който бихме желали и в бъдеще да поддържаме близки търговски отношения.

- Какво ново да очакват потребителите, над какво работи Michelin?

- Почти всяка година излизаме на пазара с новости в различните линии. Michelin е производител с най-голям бюджет за развойна дейност и за открития и това позволява на нашите инженери постоянно да работят над нови открития.

Интервю: вестник Национална бизнес поща

Още новини