Начало Новини Актуално Медийни системи АД - Стара Загора завършва 2010 г. с печалба от над 640 хил. лв.

Медийни системи АД - Стара Загора завършва 2010 г. с печалба от над 640 хил. лв.

Актуално
Медийни системи DVD

Медийни системи АД - Стара Загора, водещ в България производител на оптични дискове и матрици обяви предварителни данни за дейността си през 2010 г. Фирмата е произвела над 53 млн. броя дискове - DVD и CD дискове с предварителен запис. Приходите от продажби са в размер на близо 11,8 млн. лв.

Междинният доклад на дружеството отчита печалба в размер на 643 хил. лв. През 2010 г. 94% от продукцията е реализирана извън границите на България, а 6% на вътрешния пазар. Добрият резултат се дължи на запазеното високо качество на продуктите, оптималното използване капацитета на производствените линии и спазване на всички поети договорни ангажименти при изпълнението на поръчките.
Инвестиционната програма на дружеството е насочена към разширяване на закритите площи и оборудване с нова техника. Фирмата планира да закупи машини, които са предназначени за производство на непрекъснато появяващите си нови формати на оптичните носители, като се отчита, че това трябва да стане след много точна преценка за техния бъдещ пазарен дял.

Капиталът на Медийни системи АД - Стара Загора е собственост на девет юридически лица и на физически лица, като основен акционер с 48% от дяловете е Кристъл Медия ЕООД. Дружеството се управлява от 3-членен съвет на директорите: Димитър Георгиев, Драгомир Ганев и Пламен Петков.

Още новини