Начало Новини Актуално Медиците в МБАЛ Киркович вече работят с протестни лентички

Медиците в МБАЛ Киркович вече работят с протестни лентички

Актуално

Средствата от НЗОК - само за здраве - с този надпис върху трикольорна лентичка са закичени медиците от най-голямата многопрофилна болница в Старозагорска област - "Проф. д-р Стоян Киркович". "Стягаме се за мащабния протестен митинг, който ще бъде на 9 ноември, вторник. Началото ще е от 12 часа на обяд, а мястото - южният вход на болницата.

Поканили сме и очакваме подкрепа от колегите от всички общински и частни болници в региона..." Това потвърдиха лидерите на двата синдиката в болницата д-р Атанас Бадов от КНСБ и Петър Ялъмов от "Подкрепа".
Щафетните протести на медиците, инициирани от РК на БЛС, стартираха на 1 ноември т.г. Пред централния вход на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" се събраха стотина лекари, медицински сестри от Областната, от Университетската болница, от "Спешна помощ", както и общопрактикуващите лекари. Синдикатите бяха само наблюдатели, но още на следващия ден обявиха, че стягат голям протестен митинг за 9 ноември.
Въпреки че д-р Нели Узунова, представител на Лекарския съюз за Университетската болница, обяви пълна подкрепа на исканията на колегите си на старта на протестите, на втория мълчалив протест участваха само работещи в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".
Синдикалният лидер от КТ "Подкрепа" за УМБАЛ д-р Георги Арабаджиев пък каза, че до края на тази седмица щели да решат дали ще подкрепят митинга на 9 ноември.
Междувременно стана ясно, че председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, който лично ще участва на извънредното заседание на УС на РК на БЛС в понеделник, най-вероятно ще остане в Стара Загора и ще подкрепи колегите си на митинга на 9-и.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини