Начало Новини Актуално Медицинското оборудвано на МБАЛ Св. Иван Рилски в Стара Загора е сред най-модерните в страната

Медицинското оборудвано на МБАЛ Св. Иван Рилски в Стара Загора е сред най-модерните в страната

Актуално

Старозагорската МБАЛ Св. Иван Рилски е една от най-модерните болници в страната. Освен с много добри специалисти, тя може да се похвали и с най-съвременно оборудване на световно ниво. Голяма част от медицинската апаратуpa в болницата е уникална за нашата страна. Това дава възможност за прилагане на най-новите технологии и клинични методи за безболезнено лечение и бързо възстановяване.

В Отделението по обща хирургия особено внимание е обърнато на новите ендоскопски и инвазивни техники, които дават възможност за бързо възстановяване в следоперативния период, пише вестник Национална бизнес поща.
ОПЕРАЦИОННАТА ЗАЛА РАЗПОЛАГА С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ЕНДОСКОПСКА АПАРАТУРА на световния лидер в областта на медицинската оптика Olympus.

В сектора Урология се извършват всички рутинни, спешни и планови операции, както и консервативно лечение на заболяванията на отделителната и мъжката полова система. Благодарение на ендоскопската апаратура на Olympus, екипът разполага с флексибилен цистонефро-фиброскоп, позволяващ диагностични и неинвазивни оперативни процедури в средни и горни пикочни пъти ща. С оборудването на същата фирма секторът разполага и с резектор от най-ново поколение, позволяващ т.нар. безкръвни операции на хипертрофия-та на простатната жлеза и туморите на пикочния мехур. В сектора се извършва и неоперативно разрушаване на камъни в бъбреците и уретера.

В отделението по Съдова хирургия се извършва ЕНДОВЕНОЗНА ЛАЗЕРНА АБЛАЦИЯ (БЕЗКРЪВНА ОПЕРАЦИЯ НА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ). В последните години този метод стана световен стандарт в лечението на варикозната болест. Отделението разполага с най-съвременна апаратура за съдова диагностика - цветни ултразвукови апарати с Doppler, рентгенов апарат за интра-оперативна съдова диагностика, спирален мултидетекторен компютърен томограф за извършване на пълния обем инвазивна, неинвазивна и 3D диагностика на цялата кръвоносна система на човешкото тяло.

Отделението по ортопедия и травматология осъществява диагностика и лечение на заболяванията и травмите на опорно-двигателния апарат. С най-модерна ендоскопска апаратура се осъществява АРТРОСКОПСКА ХИРУРГИЯ НА КОЛЯННАТА И РАМЕННАТА СТАВА - хирургия на менискусите, кръстните връзки, сухожилията на ротаторния маншон, пластично хрущялно възстановяване и др.
За лечението на всички заболявания и травми на опорно-двигателния апарат е налице най-съвременно инструментално и техническо оборудване. Отделението разполага с апаратура и рехабилитатори за осъществяване на ранна следоперативна рехабилитация и функционално възстановяване.

Отделението по акушерство и гинекология с неонатологичен сектор е пример за модерно отделение на 21 век. Извършват се пълен обем гинекологични операции, освен по стандартен метод, така и лапароскопски. Въведена е хистероскопията, като изключително екзактна методика за ДИАГНОСТИЦИРАНЕ И ЛЕЧЕНИЕ НА ПРОЦЕСИ ВЪТРЕ В МАТКАТА. Неонатологичният сектор е снабден с модерни кувьози за отглеждане на рискови бебета, съвременна апаратура за първична и продължителна реанимация на новородени.

Отделението по гастроентерология приема пациенти със заболявания на горния и долен стомашно-чревен тракт. В отделението се извършват ендоскопски диагностични процедури - гастродуоденоскопия, сигмоидо и колоноскопия, с вземане на биопсии за диагностициране на доброкачествени и злокачествени заболявания. Отделението е оборудвано със СЪВРЕМЕННА ЕХОГРАФСКА АПАРАТУРА ЗА УЛТРАЗВУКОВА ДИАГНОСТИКА.

Отделението по УНГ-болести е оборудвано с най-съвременна апаратура, инструментариум и консумативи, позволяващи извършването на минимално инвазивни, микроскопски или ендоскопски оперативни техники в целия спектър на специалността.
Отделението по очни болести разполага с ЕДИНСТВЕНИЯ В СТРАНАТА ФЕМТОСЕКУНДЕН ЛАЗЕР ЗА РЕФРАКТИВНА ХИРУРГИЯ VISUMAX на лидера в бранша Carl Zeiss. Той коригира широк диапазон от рефракционни аномалии - късогледство, далекогледство и астигматизъм. Чрез него Lasik се превръща в безболезнена и прецизна, изцяло лазерна процедура.

Отделението по образна диагностика осигурява обслужване както на приетите в МБАЛ Св. Иван Рилски пациенти, така и на тези от МЦ Трета поликлиника. Звеното е оборудвано с КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ (СКЕНЕР) НА ГЛАВА, ГРЪДЕН КОШ, КОРЕМ И КОСТНА СИСТЕМА.
Апаратите за конвенционална рентгенография се използват за изследване на белия дроб и костната система, както и за провеждането на контрастни изследвания на стомашно-чревния тракт, пикочо-отделителната система и съдовата система (ангиографии). Цялата апаратура представя последните тенденции в образната диагностика на компанията General Electric и е уникална за региона.

МБАЛ Св. Иван Рилски и МЦ Трета поликлиника работят със Здравната каса.

Още новини