Начало Новини Актуално Медици в ролята на Вилхелм Тел

Медици в ролята на Вилхелм Тел

Актуално

Два поредни дни в навечерието на Гергьовден - на 4 и 5 май, стрелците от Спортен клуб Загорски стрелец провеждаха демонстративни тренировки в комплекса Антични улици под Държавна опера - Стара Загора.

Следовниците на Вилхелм Тел съобщиха, че клубът е създаден преди по-малко от година. Съставът на неговите учредители е основно от медици - д-р Иван Проданов е ветеринарен лекар, д-р Станимир Андонов е хирург, а д-р Катя Китанова е зъболекар, пише вестник Старозагорски новини.
Стрелковата дружина сподели, че стрелбата с лък й помага да се абстрахира от сивия делник. Д-р Китанова даже каза, че този атрактивен спорт се родее с медитацията. "В момента, в който отпускаш тетивата, съзнанието ти сякаш олеква откъм угрижени мисли, освобождава се от цялата негативна енергия, натрупа през натоварения делник", допълни д-р Андонов.
Любопитно е, че сред запалените стрелци е и актьорът в Старозагорския куклен театър Станислав Матев, родом от Разград. И на него лъкът му дава сила, житейска увереност и най-вече 100-процентов релакс. Той дори има и реални чисто спортни успехи в тази иначе олимпийска дисциплина - 4 златни, 4 сребърни и 3 бронзови отличия.

Още новини