Начало Новини Актуално Меакомп ООД настоява за ясни правила за екопроектите

Меакомп ООД настоява за ясни правила за екопроектите

Актуално

Ясни правила и бързи действия от страна на новото правителство при реализирането на европейските екологични проекти за изграждане на пречиствателни станции а България очаква екипът на пловдивската компания Меакомп ООД. Непосилните изисквания, залагани в повечето търгове, предопределят монопол при печеленето им от чуждестранни компании, което поставя българските фирми в патова ситуация, обричайки на загуба многогодишния им труд и вложени инвестиции, смята управителят на фирмата инж. Петър Павлов.

Фирма МЕАКОМП предлага комплексни аерационни системи за пречиствателни станции, системи за пречистване на отпадни и питейни води, задвижващи системи с честотно преобразуване, комплексни системи за производство и обработка на сгъстен въздух и сервизни услуги, пише вестник Национална бизнес поща в платена от фирмата публикация.
Специалистите на компанията имат готови над 30 проекта за изграждането на пречиствателни съоръжения за отпадни води на малки населени места. През тази и следващите години се очаква в България да влязат европейски пари, с които да бъдат построени над 400 пречиствателни съоръжения, което ни прави привлекателен пазар дори за големите европейски компании, казва инж. Павлов. 16-годишното партньорство на МЕАКОМП ООД с утвърдени европейски компании именно в тази посока прави българската фирма една от добре подготвените структури в изграждането на качествени и модерни пречиствателни съоръжения. Отлични референции за възможностите на МЕАКОМП ООД са осъществените от фирмата разширения и реконструкции на пречиствателна станция на курорта Китен, пречиствателната станция Разград, както и завършения преди два месеца проект за модернизиране на пречиствателната станция на Бургас, Работата на фирмата по ПСОВ - Пловдив, ПСОВ - Габрово, изграждането на системи за пречистване на питейни води за Арсенал - Казанлък, дружествата ВиК в Бургас, Варна, Плевен, Кърджали, Чамкория, Топлофикация Пловдив, Топлофикация Перник и на още десетки обекти са гаранция, че МЕАКОМП е сериозен и надежден партньор.
Основната ни сила са биостъпалата на градските пречиствателни станции казва инж. Павлов. При реализирането на различните обекти българската фирма работи с утвърдени европейски партньори като немската компания GVA, австрийската Акваконсулт и швейцарската Техфина.
За обекти от 200 до 2000. еквивалент жители МЕАКОМП предлага отдавна наложените в Европа пречиствателни съоръжения система BAFF от така наречения контейнерен тип.
Всеки един контейнер съдържа в умален вид същото механично или биостъпало, каквото се изгражда в големите пречиствателни станции. За инсталирането им се иска само свободна площадка с определена квадратура. В зависимост от дебита на отпадните води и заустването им, може да се монтира система от 2,3 или 4 контейнера. Когато става дума за обекти до 20 000 еквивалент жител и, предимството е на системата BIOPAK, а за по-голям брой жители решението е в системата BIOCOS.
Нашата реална цел е участието в изграждането на ПСОВ в пo-малките населени места, чиито проекти очакваме да бъдат стартирани от държавата казва инж. Павлов. Тримата съдружници в МЕАКОМП - Петър Павлов, Веселин Андонов и Лидия Рангелова, се надяват институциите, от които зависи задвижването на европейските екологични проекти, да направят необходимото, за да може търговете по реализирането им да бъдат проведени възможно най-скоро по възможно най-прозрачния и обективен начин.

Още новини