Начало Новини Актуално МБАЛ Св. Иван Рилски в Стара Загора започна да работи със Здравната каса

МБАЛ Св. Иван Рилски в Стара Загора започна да работи със Здравната каса

Актуално

Модерната многопрофилна болница за активно лечение в региона "Св. Иван Рилски" вече работи със Здравната каса. Директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова и управителят на частната болница д-р Иван Златков подписаха договора.

Съгласно документа, със Здравната каса в МБАЛ "Св.Иван Рилски" ще работят по почти около 200 клинични пътеки в следните специалности: отделение Акушерство и Гинекология и сектор Неонатология, Обща хирургия и Съдова хирургия, Травматология и ортопедия, Вътрешно отделение с Гастроентерология, сектор Урология, УНГ, Очно отделение, информира Румяна Димчева, пиар на здравното заведение.
"Желанието ни бе да направим подарък на старозагорци за празника на града - Пети октомври, още миналата година, но не успяхме. Радвам се, че най-накрая болницата ни наистина отвори врати и може да предложи европейско лечение на своите пациенти", коментира представителят на собствениците на МБАЛ "Св. Иван Рилски" инж. Иван Колев, мажоритарно избран депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание.
Първите пациенти бяха приети за лечение в различните отделения и сектори на болницата, пише вестник Старозагорски новини.
След редица спънки и промени в наредбите на здравното министерство от бившето правителство на Станишев, на 22 февруари т.г. над 1000 гости уважиха грандиозното парти по официалното откриване на МБАЛ "Св. Иван Рилски". Тогава нейният собственик Дечко Колев обяви, че болницата е отворена за всички старозагорци, които ще имат възможността да се лекуват при едни от най-добрите специалисти. Лентата тогава бе прерязана и от председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който ориса най-мащабно да работи Родилното отделение. Кметът на града проф. Танчев пък определи болницата като храм на здравето, с чиито инвеститори може да се гордее всеки град.
Точно шест месеца след като отвори врати, болницата получи акредитация, но заради действащата все още нормативна уредба в България успя да подпише договор с Касата едва вчера.
МБАЛ "Св. Иван Рилски" е оборудвана с медицинска апаратура от най-висок технологичен клас, уникална не само за България, но и за Европа. Лицевата част на фасадата е вентилируема, устойчива към киселини и алкални агенти, индустриални замърсявания и ултравиолетово лъчение. Стените в операционните зали и в Родилно отделение са покрити с антисептично и антибактериално стъкло, боите са с биоцидно и фунгицидно действие и предпазват от разпространение на микроорганизми. Уют, цветове, стил и дискретен лукс предлага обзавеждането на стаите.
А най-сигурната гаранция за качеството на лечение в МБАЛ "Св. Иван Рилски" е екипът от компетентни и амбициозни специалисти. За седемте месеца работа болницата успя да направи на два пъти безплатни операции на деца в неравностойно положение по проекта на фондация на Малееви. Завеждащият Отделението по травматология д-р Петьо Братоев с швейцарския хирург Бруно Франиер извършиха успешни хирургически интервенции на пет дечица. Шоуменът Слави Трифонов също се довери на хирурзите на МБАЛ "Св. Иван Рилски", след като нелепо счупи крак в Стара Загора. МБАЛ "Св. Иван Рилски" бе домакин на международни форуми по УНГ и офталмология. Тук дойдоха и на място споделиха опита си световнопризнати светила в лазерната хирургия от Франция, водени от единствената жена академик на България д-р Петя Василева. УНГ-отделението пък проведе семинар по септоринопластика с участието на специалисти от Германия.
"Няма да говорим за трудностите и пречките, през които преминахме. По-важното е да гледаме напред", каза бизнесменът Дечко Колев и потвърди обявената готовност да изградят и профилирана клиника за екипа на отделението-отличник от МБАЛ "Св. Иван Рилски".

Още новини