Начало Новини Актуално МБАЛ - Стара Загора, ще стане европейски център по здравеопазване

МБАЛ - Стара Загора, ще стане европейски център по здравеопазване

Актуално

Имам уверенията на здравното министерство, че болницата, която поемам да управлявам в следващите три годни - МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович", не само няма да промени статута си на многопрофилна болница за активно лечение, но и ще се развие като високотехнологичен център по здравеопазването, каза ден след назначението си новият изпълнителен директор на най-голямата областна болница в региона д-р Николай Колев.

Със заповед на МЗ от 12 ноември д-р Николай Колев бе назначен за изпълнителен директор на старозагорската многопрофилна болница, а д-р Катя Бекярова бе освободена. В състава на досегашния УС на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" влизат новите членове ортопедът д-р Макелов и Георгиева от МЗ. В АД основен акционер е държавата, като Община Стара Загора има 22 процента собственост.
Д-р Колев разкрива още за читателите на медията ни, че в битката за шестте модерни центрове по здравеопазване в България, които ще се градят в шестте икономически района, МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" е спечелила. Освен в Стара Загора, другият такъв център ще е в Бургас. Нямало страшно и от тиражираното в медиите сливане с Университетската УМБАЛ.
"Веднага обаче ще искам одит на здравното заведение, което поемам да управлявам от бившия изпълнителен директор д-р Катя Бекярова", категоричен е д-р Колев.
Той изрично уточнява, че не е реваншист и не възнамерява да прави чистки и генерални структурни промени.
"Аз съм един от гилдията, колегите ме познават. Целият ми трудов стаж е преминал в тази болница. Тя ми е като втори дом, а в една къща колкото повече живееш, повече я обикваш. Знам, че в здравеопазването не бива да има политика, така както пациентите не са нито червени, нито сини, нито зелени", споделя още д-р Колев, цитиран от вестник Старозагорски новини.
Д-р Николай Колев е роден на 23 май 1963 година в Ивайловград, зодия "Близнаци". Завършил е гимназия в Казанлък, а висшето си образование, специалност "Медицина" - в Тракийския университет в Стара Загора. Специалността му е "Хирургия", в чиято клиника е трудовият му стаж. Работил е четири години като детски хирург, има втора специалност "Гръдна хирургия" от 2006 година. "Не съм парашутист, аз съм един от докторския екип, като всички свои колеги", отсича той. Д-р Колев е член на ПП ГЕРБ и като общински съветник е председател на комисията по здравеопазване към Общинския съвет на Стара Загора. Женен е, с една дъщеря. Съпругата му също е лекар, а дъщеря им е студентка "Европеистика" в Университета в Пасау, Германия.

Още новини