Начало Новини Актуално МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович - с дългове за близо 7 млн. лв.

МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович - с дългове за близо 7 млн. лв.

Актуално

Многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора все още не е получила парите си за януари от Касата. Изпълнителният директор на болницата д-р Николай Колев коментира за "Старозагорски новини", че са успели да платят заплатите на персонала, но оставали много задължения.. Почти седем милиона са неплатените суми за консумативи, лекарства към различни доставчици, за електрическа енергия.

Д-р Колев смята, че трябва час по-скоро да бъдат размразени парите за болничното здравеопазване, които са около 300-400 милиона и бяха обещани от премиера Бойко Борисов на среща със здравните шефове в началото на миналия месец, пише вестник Старозагорски новини.
Областната болница ще кандидатства с проекти за пет милиона лева от Европейския фонд за регионално развитие. Днес пък те ще получат дарение на стойност 20 хиляди евро от частен дарител Петър Петров. Старозагорецът е закупил модерна апаратура - електронож за радиотермична аблация. Церемонията по официалното връчване е предвидена за днес от 10.30 часа в болницата.

Още новини