Начало Новини Актуално МБАЛ НиаМед открива хирургично отделение с модерна апаратура

МБАЛ НиаМед открива хирургично отделение с модерна апаратура

Актуално
НиаМед

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев ще открие в МБАЛ НиаМед - Стара Загора хирургично отделение с модерна медицинска апаратура от последно поколение. Събитието ще се състои на 14 октомври от 14,30 часа.

Отделението е разположено на 4-ти етаж на болницата и в него има 17 лежащи места. Негов началник е известният хирург д-р Салабашев. В екипа, който ще се грижи за здравето на пациентите на хирургията в НиаМед, вече работят д-р Динко Динев, д-р Станимир Андонов, д-р Ален Петров, д-р Делчо Бояджиев, патоанатомът д-р Георги Шомов, и анестезиолозите д-р Емил Тилев, д-р Христо Якимов и д-р Мустафа Бенайда.

Новото хирургично отделение работи със Здравната каса по нови 26 клинични пътеки. Опитният екип извършва хирургия на щитовидна жлеза, хирургия на млечна жлеза, жлъчно-чернодробна хирургия и стомашно-чревна хирургия, ларапоскопска хирургия (безкръвни операции), хирургия на перианално пространство (хемороиди, кисти и фистули и фисури), хернии, апендисит и други.

Екипът на МБАЛ НиаМед притежава разрешително за извършване на лапароскопски (безкръвни) операции.
За гарантиране на професионална работа на европейско ниво болница НиаМед осигури на своята хирургия ново поколение лапароскоп и ендоскопи, както и уникален по възможности 4D ехограф.

Още новини