Начало Новини Актуално Материали за 40 000 евро откраднати от ТЕЦ край Гълъбово

Материали за 40 000 евро откраднати от ТЕЦ край Гълъбово

Актуално

Полицията арестува 37-годишния Д.И. от Мъдрец и 25-годишния му ортак С.М. от Медникарово, шетали от юли до септември на площадка на новостроящия се ТЕЦ край Гълъбово. Установено е, че за два месеца те са откраднали около 2000 квадратни метра метални облицовки, 28 тона бронирана ламарина и три барабана меден кабел.

Сигналът е подаден от ръководителя на обект "Материално подаване AES Марица изток 1", а "плячката" се оценява на 40 000 евро.
Откраднатото (от пресцентъра на ОД на МВР не уточняват как са изнесени тези количества) е продавано в база за изкупуване на черни и цветни метали в енергийния град. Част от материалите са намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на престъпната дейност на двамата мъже продължава, пише вестник Старозагорски новини.
Малко след полунощ на 17 септември полицейски екип от Раднево е извършил проверка на товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от неправоспособния М.И. Установено е, че камионът превозва около 1000 кг метални отпадъци, предмет на кражба от рудник "Трояново 1". Многократно осъжданите М.И. и спътникът му В.Н. са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

Още новини