Начало Новини Актуално Математик получи годишната стипендия на Ротари клуб - Стара Загора за талантливи деца (видео)

Математик получи годишната стипендия на Ротари клуб - Стара Загора за талантливи деца (видео)

Актуално
Ротари клуб стара загора награда Георги Бонев

Георги Пламенов Бонев, ученик от 8а клас в ПМГ Гео Милев получи годишната стипендия Ротари за талантите на Ротари клуб - Стара Загора за 2012 г. Георги учи в гимназията от 5-ти клас, участвал е успешно във всички конкурси и олимпиади по математика.

Стипендията, флагчето и посланието на Ротари клуб - Стара Загора му връчи президентът на клуба проф. Цанко Яблански. Той пожела на Георги да завърши престижен университет и да постигне големи успехи.

Благодаря на Ротари клуб - Стара Загора и вярвам, че ще оправдая доверието, което са ми гласували, каза Георги Бонев. Той изрази искрената си благодарност към преподавателя си по математика д-р Светлозар Дойчев и към директора на гимназията Николина Количева.

На церемонията присъства и Христина Йоргова от НУМСЦ Христина Морфова, която е носител на стипендията на Ротари клуб - Стара Загора за предходната година.

Христина сподели, че с помощта на ротарианците от Стара Загора е участвала в два конкурса за пианисти и е изнесла самостоятелен концерт.

Проф. Яблански обяви конкурса на Ротари клуб Стара Загора за пластична творба, символизираща възстановяването на Стара Загора след опожаряването на града през 1877 г., която ще бъде поставена на фонтана пред сградата на Общината.

В конкурса могат да участват всички желаещи скулптори, художници и архитекти. Те трябва да представят:макет на пластиката; основен ситуационен план на пластиката и пространството около нея; обяснителна записка на творбата, видът и качеството на материала, монтаж, както и количествено-стойностна сметка на целия проект.

Проектите се приемат до 17 февруари 2012 г. от секретаря на Ротари клуб, на адрес: Стара Загора, ул. Васил Априлов 1, тел. 0898 563256. Журито ще обяви решението си до 24 февруари.

Организаторите на конкурса осигуряват награда от 400 лева за най-добрия проект и 2 поощрителни награди по 100 лева. Допълнително възнаграждение за изпълнението на проекта няма да има, защото една от целите е авторът на пластиката да бъде съпричастен с благотворителния акт в името на Стара Загора и нейната история, обясни проф. Яблански.

Пластиката ще струва между 10 000 - 12 000 лева и ще бъде изцяло финансирана от Ротари клуб - Стара Загора и събрани дарения.

Организаторите препоръчват пластиката да бъде около 1,5 м, изработена от метал и поставена на фундамент с височина около 2 метра.

Георги Бонев Ротари Стара Загора награда Георги Бонев Ротари Стара Загора награда Георги Бонев Ротари Стара Загора награда Георги Бонев Ротари Стара Загора награда

Георги Пламенов Бонев, носител на стипендия Ротари за талантите на Ротари клуб - Стара Загора за 2012 г., е ученик от 8А клас в ПМГ Гео Милев - Стара Загора

Участия и постижения в периода 2008 - 2011 г. (от 5 до 7 клас):

• Приет в ПМГ Гео Милев след 4-ти клас с изпит с един от най-високите резултати.

Резултати в 5-ти клас:
• Математически турнир Иван Салабашев, Стара Загора (06.12.2008 г.) – награден с Диплома за постигнати отлични резултати.
• Олимпиада по математика, общински кръг (15.03.2009 г.), Стара Загора – успешно преминал в областен кръг.
• 14-ти математически турнир Академик Кирил Попов, Шумен (09.05-11.05.2009г.) – награден със Сертификат за участие.
• Национален пролетен конкурс по Математика Роман Хайнацки, Ямбол (2009 г.) - награден с Грамота за участие.
• Първо математическо състезание Математически таланти (2009 г.), Стара Загора - награден с Грамота за постигнати отлични резултати, медал за 2-о място и покана за участие в задочен курс за обучение „Математика и математическо творчество.

Резултати в 6-ти клас:

• Математическо състезание Великденски Елипсоид (24.04.2010 г.), Стара Загора – награден с Грамота за постигнати много добри резултати.
• Индивидуално и отборно участие на 15-ти математически турнир Академик Кирил Попов, Шумен, провел се в Стара Загора.
• Участие в Национален пролетен конкурс по математика Роман Хайнацки (2010 г.), Ямбол.
• Олимпиада по математика, общински кръг (2010 г.), Стара Загора – успешно преминал в областен кръг.
• Участие на Европейско математическо кенгуру (2010 г.), Стара Загора – награден с Грамота за постигнати много добри резултати (6 клас).

Резултати в 7-ми клас:

• Участие в Национален пролетен конкурс по математика Роман Хайнацки (2011 г.).
• Олимпиада по математика, общински кръг (2011 г.), Стара Загора – успешно преминал в областен кръг.
• Национално състезание – Тест по математика за 7 клас (Подготовка за кандидатстване след 7 клас) (2011 г.), Стара Загора – успешно преминал от общински в областен кръг на състезанието.
• Оценки от Външно оценяване за кандидатстване в профилирани гимназии след 7 клас:
• Математика – 6,000; Български език и литература – 5,929.

Приет в Природо-математическа гимназия Гео Милев в паралелка Информатика, математика и английски език с най-висок бал в област Стара Загора: 35,929.

 

Още новини