Начало Новини Актуално Масирани проверки на храните ще се извършват по празниците

Масирани проверки на храните ще се извършват по празниците

Актуално
Проверки на храни

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпореди засилени проверки на хранителните стоки по време на започващите празници за отбелязването на Националния празник – 3 март. Те ще бъдат извършвани от регионалните служби на Българската агенция по безопасност на храните на територията на цялата страна, с акцент върху местата, където се намират зимните ни курорти и където се очаква по-голям поток от туристи.

Ще бъдат проверявани ресторанти и други заведения за обществено хранене, в това число и хотелски бази, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
Проверки в магазинната мрежа и складовете на доставчиците се извършват постоянно, но предвид на по-голямото очаквано потребление през почивните дни, ще бъде увеличен интензитетът им, поясняват от Българската агенция по безопасност на храните.
Много търговци правят опити да пласират именно в такива празнични дни некачествени или негодни за консумация стоки с изтекъл срок, което и налага по-масови проверки. В агенцията вече има подадени множество сигнали за нарушения на хигиенни и санитарни норми.

Още новини