Начало Новини Актуално Мащеха уби по непредпазливост дете на година и пет месеца

Мащеха уби по непредпазливост дете на година и пет месеца

Актуално

На 28 август Окръжен съд - Стара Загора, е постановил мярка за неотклонение "задържане под стража" на 34-годишната П.Д. от село Ягодово. Жената е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на нанесена телесна повреда (чл. 124 от НК). Жертвата е дете на 1.5 години, отглеждано от биологичния си баща и задържаната му приятелка.

Сигналът, че момченцето е изчезнало от частен дом в Гълъбово, е подаден в полицията на 24 август в 2.20 часа, пише вестник Старозагорски новини. Изпратеният на място екип е намерил трупа на детето в необитавана стая на втория етаж на къщата, затрупан с дюшеци и стари завивки. Според направената аутопсия и съдебномедицинските изследвания, смъртта е настъпила вследствие на усложнения от получена коремна травма. По време на огледа бащата е бил на работа, а предприетите процесуални действия доказали, че виновна е живеещата с него на семейни начала П.Д.
На второто дете, отглеждано в семейството, е предоставена полицейска защита. Поискано е съдействие от Отдела за закрила на детето.

Още новини