Начало Новини Актуално Мартин Бойчев председателства месечната среща на Клуба на работодателя

Мартин Бойчев председателства месечната среща на Клуба на работодателя

Актуално

Мартин Бойчев Клуба работодателяКлубът на работодателя в Стара Загора проведе първата си редовна месечна сбирка, след избора на новия борд на Управителния съвет с председател Мартин Бойчев. На форума бяха приети промени в устава на сдружението, бюджета и приоритетите му за дейността. Бяха очертани и аккцентите в работата.

Те се поставят върху: 1. привличане на нови членове и увеличаване на членския състав на клуба; 2. активиране на капацитета и експертизата на клуба в подкрепа на развитието на Община Стара Загора и за оптимално използване на нейните ресурсите; 3. подобряване на бизнес климата в региона. Партнирането с аналогични сдружения от страната също е прието като важна задача пред новото ръководство. Клубът се ангажира да участва активно в разработване на плановите документи на общината и областта, които ще определят развитието в следващия програмен период 2014 – 2020 г.

На сбирката бяха приети двама нови члена на клуба - Иван Стаев, изпълнителен директор на ДЗУ - Видеотон и Латьо Латев, изпълнителен директор на Пи Ес Ай. Те получиха значките си от председателя на клуба Мартин Бойчев и от зам.-председателя Мирослав Петков и декларираха, че ще работят активно изпълнение на целите и за повишаване на авторитета на сдружението.

По време на срещата председателят на Клуба Мартин Бойчев направи отчет за изпълнени през февруари 2013 г. дейности на клуба. Сред тях е облагородяването на пътя, водещ до паметника на Дуранлийския бой, намиращ се до с. Горно Ботево. С помощта на Стара Загора Проект ООД черният път, водещ до паметника, е покрит със 180 куб.м. чакъл. На 3 март там, както и на монумента Бранителите на Стара Загора бяха поставени венци и цветя от клуба, в памет на загиналите воини в Руско-турската освободителна война.

Като специален гост на заседанието беше поканен г-н Антон Колев - началник на РД Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението - Стара Загора. Той  представи дейността на дирекцията и отговори на въпроси, свързани с новите законови разпоредби за пожарна безопасност. Членовете на клуба декларираха, че ще съдействат за подобряване на материалната база на пожарната, включително и в процеса за осигуряване на нова сграда на по-подходящо място.

На проведената дискусия относно актуалните процеси в страната, в която активно участва Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, членовете на клуба се обединиха около становището, че устойчиво решение на проблемите, предизвикали кризата, не може да се постигне без приемане на комплексни мерки за развитие на националния бизнес. Само той може да помогне реално за повишаване на заетостта и за увеличаване на работните заплати.

паметник Дуранлийския бой с. Горно Ботево
Преклонение пред паметника на Дуранлийския бой до с. Горно Ботево

Още новини