Начало Новини Актуално Мария Габриел: С Европейския институт по иновации и технологии създаваме единна европейска платформа за образователни ку

Мария Габриел: С Европейския институт по иновации и технологии създаваме единна европейска платформа за образователни курсове

Актуално

Българският еврокомисар Мария Габриел представи в Брюксел новата си инициатива Кампус на Европейския институт за иновации и технологии (ЕИТ) заедно с директора на ЕИТ Martin Kern и изпълнителния директор на ЕИТ - Градска мобилност Maria Tsavachidis. Кампусът е нова онлайн платформа, чиято ц ел е да улесни достъпа до обучение в сферата на иновациите и предприемачеството. Платформата ще предостави обучителни курсове за ученици, студенти и възрастни, които искат да надградят уменията си в ключови за зеления и ц ифров преход сфери.

Кампусът на ЕИТ е пример за приноса на образованието и обучението към развитието на иновациите в Европа. Видимост, добавена стойност и нови възможности - това са ключовите думи. С кампуса създаваме единно звено за инф ормация и достъп до предлаганите от ЕИТ програми за професионално обучение. Платформата обединява десетки курсове за всички, които искат да придобият или разширят знанията си в различни области - от циф ровизацията до културата, от климатичните промени до здравеопазването, заяви Мария Габриел.

Възможностите за обучение, които предоставя новата онлайн платформа, включват едночасови курсове, летни училища, курсове за професионално развитие, магистърски и докторантски програми. Първите курсове на Кампуса са в сферата на климатичните промени, суровините, храните и градската мобилност.

Започваме с 65 курса, но това е само началото. Целта ни е те да станат 250, а броят на обучаващите се да достигне 1 милион, коментира още Мария Габриел.

Няма иновации без образование и предприемачески умения. Кампусът е още една възможност за гражданите във всички региони на Европа да развият таланта и уменията си, заключи българският еврокомисар.

Повече информация за Кампуса на Европейския институт за иновации и технологии: eit-virtualcampus.eu

Още новини