Начало Новини Актуално Мария Динева: Тръгвам си спокойна

Мария Динева: Тръгвам си спокойна

Актуално
Мария Динева

Тръгвам си спокойна от община Стара Загора. За две години нямаше сътресения в ресора, който ръководех. Смея да твърдя, че единственият успешен проект в общината, по който реално са постъпили пари, е За децата на Стара Загора - с отговорност и любов, на който бях ръководител, заяви Мария Динева по повод уволнението си.

Тя уточни, че няма намерение да оспорва в съда решението на кмета Светлин Танчев да я освободи.
На 3 ноември тя е била помолена от градоначалника да подаде оставката си. Не изтъкнал мотиви и аргументи, само обяснил, че няма избор. Желанието му тя да напусне не било свързано с работата й като негов заместник. Ден по-късно, след консултация с "Демократична Стара Загора", от чиято квота зае поста, Динева е заявила, че няма да подаде оставка. В петък професорът й връчил заповед за уволнение.
"Оставка се подава, когато има причина, ако нещо се е случило и трябва да се поеме отговорност", обясни решението си да не си тръгне по своя воля Мария Динева.
Въпреки че от Общината увериха, че кметът ще изложи мотивите си за уволнението, в петък от пресцентъра на администрацията публикуваха съобщение, в което се казва само, че "решението за освобождаването на Мария Динева като заместник-кмет е взето лично от проф. Светлин Танчев".
Бившият зам.-кмет предполага, че акцентът върху "личното решение" е заради изявлението на ГЕРБ ден по-рано, че партията не е настоявала за освобождаването й.

Представители на десните политически партии в Стара Загора, които подкрепиха на изборите проф. Светлин Танчев, ще решават да запазят подкрепата си зад него.

Информация: вестник Новината

 

Още новини