Начало Новини Актуално Мария Динева е освободена от длъжността заместик-кмета на община Стара Загора

Мария Динева е освободена от длъжността заместик-кмета на община Стара Загора

Актуално
Мария Динева

Кметът на община Стара Загора Светлин Танчев е освободил един от заместниците си. Слухът, че Мария Динева вече не е в кметския екип, плъзна в ранния следобед на 4 ноември. Около 16 часа Динева заяви, че не е в сградата на общината, но също е чула, че е освободена. Заповед не й била връчвана и не знаела от коя дата не е на работа.

Не била наясно и с причините за отстраняването й. Посъветва ни да се свържем с кмета и той да коментира решението си. "Аз ще взема отношение по въпроса, след като се запозная с мотивите", заяви по телефона Мария Динева.

Зам.-кметът Мария Динева действително е освободена от длъжност. Днес кметът проф. Танчев ще съобщи мотивите, пише вестник Старозагорски новини, цитирайки съобщение от община Стара Загора.

 

* * *

Със Заповед № 115/4.11.2010 г. кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев освободи от длъжност заместник - кмета Мария Динева. От 6 март 2008 г. досега тя отговаряше за ресор „Хуманитарни дейности".

Заповедта за освобождаване е издадена на основание чл.44, ал.1, т.3, ал.2 във връзка с чл.39, ал.4 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.10 от Устройствения правилник на Община Стара Загора и е връчена днес – 5 ноември.

Решението за освобождаването на Мария Динева като заместник - кмет е взето лично от проф. Светлин Танчев, се казва в съобщение на общинския пресцентър, разпространено на 5 ноември.

Още новини