Начало Новини Актуално Маратон на четенето в Областната администрация на Стара Загора

Маратон на четенето в Областната администрация на Стара Загора

Актуално

23-ма служители на Областна администрация - Стара Загора, започнаха седмицата с маратон на четене на откъси от любими произведения. В заседателната зала, в която обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, за пръв път прозвучаха любовни стихове, романтични слова, много философски размисли, поуки от басни, любими цитати на велики хора и много оптимизъм.

Маратона на четенето откри областният управител Недялко Недялков с една от любимите му книги - Човекът звяр на Емил Зола, специално издание от 1946 година.

Нека заглавието не ви стряска, в романа героите са обикновени хора, живеещи в едно интересно време с тревоги и страсти като всички нас, сподели Недялков. Той прочете кратък диалог от любовна сцена между двамата главни герои в романа на Зола.
Нашите немощни и преходни личности са само безкрайно малки вълнички в океана от велики, вечни и слепи сили, вълнички, под които постоянно се усеща бездната... Именно това изразява Човекът-звяр с меланхолична и сурова величественост, казват литературни критици.
Страници от Мечо Пух, от българската и световната класика, стихове, китайска философия, психология и психотерапия, дори разкази за хакери намериха място в маратона на четенето в Областната администрация.
В седмия маратон Четяща Стара Загора, заедно с ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан, СОУ Максим Горки и представители на Втора Тунджанска лека пехотна бригада, в парк 5 октомври се включи и областният управител със страница от книгата на Луис Карол. Той пожела на участващите ученици и граждани в инициативата Стара Загора чете Алиса един вълнуващ и незабравим ден. В Маратона на четенето в Стара Загора участие взеха стотици доброволци от училища, детски градини, обществени, културни и образователни институции.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини