Начало Новини Актуално Mall Galleria Стара Загора - молът, който срази кризата

Mall Galleria Стара Загора - молът, който срази кризата

Актуално

мол Галерия

Получилият втора награда в националния конкурс Сграда на годината за 2011 Mall Galleria Стара Загора е на път да заеме челна позиция в класацията за най-успешните търговски центрове извън столицата. Противно на негативните оценки за ритейл трендовете през 2012 г. и въпреки ниската атрактивност на града сред търговците.

Mall Galleria Стара Загора се радва на непрекъснато нарастващ интерес от страна на нови наематели и на все по-голяма признателност в очите на местното население, се казва в имиджова публикация във вестник Капитал.
Отчитайки трудността на актуалния икономически период, през тази година центърът е съсредоточил усилията си върху допълнително стимулиране и поддържане на широк потребителски интерес чрез множество co-marketing акции и оферти, насочени към всички възрастови групи. Многобройните маркетингови кампании, широката социална ангажираност и постепенно нарастващия асортимент от стоки, услуги и забавления с редуцирани ценови оферти, предлагат на клиентите оптимално съотношение между качество, богатство на избора, приятно прекарване и достъпни цени. От друга страна, търговците в мол Галерия получават по-широка видимост и се радват на нарастващо потребителско признание и увеличение на оборотите си.

Така например, според данни предоставени от мол мениджъра Алекс Линчев, човекопотокът през уикендите в мола е нарастнал с 60 % спрямо предходната година, а оборотът на наемателите само за първите три месеца на текущата 2012 година отчита 28 % ръст на годишна база. Това обяснява желанието на множество ритейлъри да релокират своите търговски обекти в Стара Загора в Mall Galleria, както и интереса на нови за пазара марки да планират експанзия в града на липите.

В ритейл средите се говори за три големи нови наемателя, с които текат усилени преговори, но от управата на Galleria ревностно пазят в тайна имената им. Единствената информация, която успяваме да измъкнем е свързана с откриващите се през април 11 обекта: магазин за луксозно бельо, три популярни български марки за дамско облекло, магазин за италиански обувки и аксесоари, изключително престижен български мъжки бранд, щанд за чай, специализиран магазин за хранителни добавки, както и три нови предложения от международната кухня, които ще предложат 100 % запълване на фудкорта: мексиканска и италианска храна и шоколадов фонтан.

В резултат на нарастващата популярност на мола и в бизнес средите в региона, в средата на месец април във вътрешността на Galleria ще бъде открит и първият по рода си за търговските центрове в България ексклузивен Platinum Club, достъпът до който ще бъде изключително ограничен и ще гарантира на избрани представители на местното бизнес общество уединение и комфортна среда за срещи. С толкова много нови откривания Mall Galleria Стара Загора се превръща в открието на годината.

 

Още новини