Начало Новини Актуално Mall Galleria Стара Загора е домакин на фото изложба, посветена на земетресението в Япония (видео)

Mall Galleria Стара Загора е домакин на фото изложба, посветена на земетресението в Япония (видео)

Актуално
Mall Galleria Стара Загора фото изложба земетресение Япония

Възпоменателна изложба Тохоку - с надежда към утрешния ден, посветена на първата годишнина от земетресението в Североизточна Япония, е експонирана в Mall Galleria Стара Загора. Изложбата се организира от посолството на Япония в България. Тя беше представена от Тошио Сугиура - съветник в Посолството на Япония в България.

Изложбата включва фотоси, които представят моменти преди и непосредствено след земетресението, както и актуални снимки от провеждащите се  възстановителни работи. Представени са и основните природни, исторически и културни забележителности на региона Тохоку в Североизточна Япония, който се оказа в епицентъра на бедствието.

Преди повече от 1 година Япония беше разтърсена от силно земетресение. Непосредствено след бедствието ние получихме от международната общност топли послания, знак за искрена солидарност към болката на нашата страна и щедра подкрепа. Помощ получихме и от България. Много хора се включиха в кампаниите по набиране на средства за пострадалите, каза Тошио Сигиура.

С тази фотоизложба Япония благодари на всички, които я подкрепиха в трудния момент и да покаже пред света своето възстановяване и твърдата решимост да изгради едно по-добро бъдеще, добави още съветникът в посолството на Япония.

Заедно с гости на Mall Galleria и зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, дипломатът разгледа експонираната в Стара Загора изложба и отново благодари за подкрепата, която той и народът му усещат вече година и няколко месеца след голямото земетресение и последвалата човешка трагедия в Япония.

Още новини