Начало Новини Актуално Малки певци в каталога на Бербатов

Малки певци в каталога на Бербатов

Актуално

Бербатов

Второкласничката Гергана Тодорова и шестокласникът Даниел Николов са единствените старозагорчета, включени в каталога на Фондация Димитър Бербатов - Успелите деца на България, в област Изкуство. Талантливите певци са възпитаници на Детската музикална формация Звездопад с художествен ръководител Мариана Димитрова.

В състава участват деца от три до 15-годишна възраст, а от създаването му през 2004 година досега са спечелили десетки награди от различни национални и международни конкурси.

Преди броени дни - в края на март, Звездопад се върна с три награди - две първи и едно трето място от Националния конкурс за млади поп и джаз изпълнители Сезони в Бургас. На сцената нашите деца спечелили овациите на публиката и журито с чудесните си изпълнения на песен на композитора Стефан Диомов - От утре ще бъдем по-добри, и съвременен руски джаз. В тежка конкуренция с още близо 240 певци от цялата страна, в различни възрастови групи, Даниел отново грабнал първото място в своята категория. А изненадата на конкурса поднесъл най-малкият от Звездопад - шестгодишният Теодор Палазов, който спечелил в първа възрастова група.
Представиха се чудесно. Даниел е при мен от първи клас и положи много труд, за да достигне тези върхове. Теодор също има страхотни данни. Докато Гергана винаги се връща с награда, вълнува се Мариана Димитрова. Тя е много доволна още, защото тази година заели третото място и при груповите изпълнения. Докато миналата година изобщо не се класирали. Забележката на журито тогава била, че децата нямат микрофонна техника.
Наистина това е голям проблем, репетираме с празни бутилки от минерална вода. Много се надяваме да намерим спонсор за закупуване на уредба, защото децата са много талантливи. Където и да отидем, ни разпознават и гледат на състава ни с респект, доволна е ръководителката на Звездопад.

Информация: вестник Новината

Още новини