Начало Новини Актуално Малки партии без структури се борят за гласовете на старозагорци

Малки партии без структури се борят за гласовете на старозагорци

Актуално

Жена на 85 години е най-възрастният представител на политическа партия, внесъл документи за регистрация за местните избори в Общинската избирателна комисия, съобщи председателят Таньо Брайков. Достолепната дама се казва Мария Петкова и е представила документите на Зелената партия.

Регистрирани са още две "зелени" формации, което може и да обърка избирателя - това са ПП "Зелените" и Партия на зелените. Объркване може да има и с ВМРО НИЕ - (Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност - Национален идеал за единство), на която Централната избирателна комисия отказа регистрация в няколко общини, пише вестник Старозагорски новини.
Партията "Кауза България", която е регистрирана в Пловдив, няма структура в Стара Загора, но е подала документи за участие в надпреварата както за кмет, така и за общински съветници. С регистрация в Бургас пък е партията "Средна европейска класа", а за контакти с представителите на "Партия на хората от народа" са посочени адрес и телефон в Хасково. Документите на ПП "Екогласност" за участие в изборите за общински съветници са внесени от настоящия началник на АБ "Лозенец" Тоньо Ангелов. Бившият старейшина от "Евророма", мандат 2003-2007 година, Младен Иванов е подал документи за участие в изборите за общински съветници от името на ПП "Солидарност".
Още десетина формации, които нямат структури в Стара Загора, ще опитат да получат гласовете на избирателите от общината. А какви кандидати ще бъдат включени в листите им - предстои за разберем. Крайният срок за представянето им в Общинската избирателна комисия е 20 септември.

Още новини