Начало Новини Актуално Малки и средни предприятия получават безплатни услуги по проект EURESP+ (видео)

Малки и средни предприятия получават безплатни услуги по проект EURESP+ (видео)

Актуално

малки средни предприятия безплатни услуги проект EURESP+Европейският информационен и иновационен център към Търговско-промишлена палата - Стара Загора съвместно с фондация ГИС - Трансфер център, София, която е партньор в мрежата Enterprise Europe Network, организираха безплатен семинар за старозагорските предприемачи. Той е в рамките на проект EURESP+ (Европейска регионална платформа за екологични услуги).

Проектът EURESP Plus е изключително полезен на малките и на средните предприятия. Участниците в семинара ще могат впоследствие да се възползват от няколко безплатни услуги: Оценка на екологичното въздействие, Обучение в сферата на управление на екологичното въздействие, Оценка на замърсяването на почвата, Подпомагане на процеса за въвеждане на системи за управление на екологичното въздействие - ISO14001, EMAS и др., съобщи Соня Петкова от фондация ГИС - Трансфер център, координатор на проекта за България.

Фондация ГИС - Трансфер център оказва още съдействие на фирмите при подготовката на проекти, с които те могат да кандидатстват за европейско финансиране, съобщи председателят Костадин Костадинов, който откри семинара.

Темата за Екологосъобразното управление на отпадъците в контекста на секторното законодателство и изискванията към бизнеса беше представена по време на семинара от Светлозар Димов, експерт по екология в Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Отчетни книги за дейностите с отпадъци могат да бъдат закупени от офиса на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Зам.-председателят на Палатата Красимира Соколова представи пред участниците в семинара услугите, които Европейският информационен и иновационен център предлага на малките и средните предприятия.

Участниците в безплатния семинар, организиран от Европейския информационен и иновационен център към Търговско-промишлена палата - Стара Загора съвместно с фондация ГИС - Трансфер център, получиха сертификати за преминат курс на обучение.

Венета Асенова

Още новини