Начало Новини Актуално Малки и средни фирми могат да спечелят 10 000 лв. за свой проект

Малки и средни фирми могат да спечелят 10 000 лв. за свой проект

Актуално

Малките и средните фирми в България имат възможност в условията на криза да спечелят финансиране на проект на стойност 10 000 лв. Условието е да участват в предстоящия форум За Вашия успех - практически опит от топ мениджъри в България, който ще се проведе на 28 и 29 април 2010 г. в Кемпински хотел Зографски.

Това заявиха днес на пресконференция организаторите на форума от сп. Enterprise и CEED Bulgaria, предаде econ.bg. Събитието се организира с участието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), а Econ.bg е един от медийните му партньори.
От сумата могат да се възползват компаниите, които се регистрират за форума. Таксата за участие е 250 лв. Проектите ще бъдат разглеждани от специално жури на събитието. Паричната награда ще отиде само при една фирма. Самата фирма-победител трябва да осигури 20% от бюджета за реализирането на проекта си. Необходимите документи трябва да бъдат предоставени от нея на комисията, която ще оценява проектите, до края на май.
Повече подробности за форума представиха Ева Любомирова, издател на сп. Enterprise, Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на „Елана Финансов Холдинг и Димитър Димитров, изп. директор на „Софарма Трейдинг.
През двата дни на форума ще се проведат дискусии на бизнеса с МИЕТ. Ще бъдат коментирани конкретни начини на взаимодействие между малките и средните фирми с големите компании у нас.
Български компании също могат да се похвалят с добри практики, но има какво още да се желае
Малките и големите компании в България не си взаимодействат, не работят по съвместни проекти. Масова практика е големите проекти постоянно да се печелят от големите компании, заяви Николай Ярмов от Центъра за развитие на предприемачеството, който ще бъде един от лекторите на предстоящия форум.
Време е българските компании да започнат да прилагат добри български практики, а не само да търсят утвърдени модели по света, смята той.
Трябва да се отделя повече внимание и приоритет на малките и средните фирми, защото там се зараждат иновативните идеи и се тестват нови модели и практики, каза още Ярмов.
У нас има компании, които могат да се похвалят с разработени практики на световно ниво. Трябва да се поучим от компаниите в сферата на иновационните технологии и фармацевтиката, заяви Ярмов в отговор на въпрос на Econ.bg. Като пример той посочи, че не случайно големи компании като Hewlett-Packard са разкрили сървис центрове у нас. Това говори, че имаме качествени специалисти, аргументира се Ярмов.

Още новини