Начало Новини Актуално Малчугани не искат да са Батман, а Ботев

Малчугани не искат да са Батман, а Ботев

Актуално

Не искам да съм Батман, измислен е той, аз искам да приличам на истински герой. Аз искам да съм Ботев... Левски... Бенковски. С такива възторжени стихове вчера деца от старозагорски училища отдадоха почит на народните будители на общоградския ритуал пред паметника на митрополит Методий Кусев в Стара Загора.

След програмата на малките, делото на старозагорските първостроители напомни със слово и градоначалникът проф. Светлин Танчев.
"1 ноември ни е особено нужен сега, когато икономическата ситуация не ни позволява да направим онова съзидание, което бихме искали за България", обобщи градоначалникът и се поклони на първия будител на града на липите, митрополит Методий Кусев.
Празничният ден започна със заупокойна света литургия в храм „Св. Теодор Тирон" на Аязмото, а след това Негово Високопреосвещенство митрополит Галактион отслужи панихида на гроба на митрополит Методий Кусев.
По-късно в Градската художествена галерия бяха връчени тазгодишните награди „Икар 2010“ – колективната - на вокален квартет "Розов свят", и индивидуалната - на Милица Семерджиева, ученичка от Второ основно училище „П.Р. Славеков“ и солистка на Детската вокална група „Ян Бибиян“.
Областният управител Йордан Николов пък отличи най-добрите ученически проекти от региона, участвали в конкурс на тема "Енергетика" и изпълнители от Детската вокална група "Ян Бибиян".

Информация: вестник Новината

Още новини