Начало Новини Актуално Майстори на четката събират пари за църква

Майстори на четката събират пари за църква

Актуално

“Светлозар Недев и приятели” е благотворителната изложба, която ще събира средства за подпомагане градежа на храм “Свети Игнатий Старозагорски“. През това лято беше поставен основен камък на църквата, която ще се издигне в източния край на Стара Загора.

„Изложбата ще се открие на 16 септември, петък, от 18:00 часа в галерията на Радио Стара Загора - наш партньор, който също ни подкрепя“, сподели художник-фотографът Светлозар Недев. Инициативата е получила благословията на старозагорския митрополит Галактион.
Общо 27 майстори на четката и зад обектива ще се представят в експозицията. Сред тях ще бъде и пряк потомък на свети Игнатий Старозагорски, който от години живее в Страсбург. Свои картини даряват двама руски художници от група “Соло Русия”, Лариса Нури от Париж, прочутият майстор на четката Никола Манев, доц. Цветан Стоянов от Националната художествена академия и доц. Злати Златев от Тракийския университет.
„Идеята ми е да помогнем за градежа на един православен храм в нашия град, който ще остане за поколенията. Така искам да изразя подкрепа за инициативата на нашия владика дядо Галактион да създава нови православни храмове в нашата епархия", сподели още Светлозар Недев. Той подчерта, че само един художник от Стара Загора не се е отзовал на поканата му.
Концертът, който ще изнесе класическо трио, също е в подкрепа на инициативата.

Информация: вестник Новината

Още новини