Начало Новини Актуално Майка на 6 деца от Еленино бере душа след зверски побой

Майка на 6 деца от Еленино бере душа след зверски побой

Актуално

35-годишната Радостина от село Еленино за пореден път е била зверски пребита от бащата на шестте им деца Минчо Василев. Жената е в ОАРИЛ на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович с опасност за живота. "Колегите от отделението с началник д-р Димитър Димитров се борят за живота на младата жена, която е с множество счупвания по тялото - челюст, ребра, подмишници, китка. След нанeсения побой е натрошена безобразно!...", информира директорът на болницата д-р Николай Колев.

Пострадалата е пребита на 7 март от 41-годишния Минчо Василев, с когото живеела на семейни начала. При пристигане на полицейския екип мъжът е избягал и се е укрил. Впоследствие е издирен и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
"Жестока работа, вместо цвете - юмруци за Осми март е получила Радостина", коментира кметът на с. Еленино Съби Димов.
Самото село е потресено за пореден път от семейната драма. Минчо не бил местен, но много кадърен - оправял всичко по велосипедите - гуми, спици, спирачки. Освен това кърпел обувки, шиел футболни топки, но като пийнел малко ракия и... полудявал. Работел по селото и изкарвал за половин кило твърд алкохол. След запоя си го изкарвал на Радостина, която с братята си е дошла от Калитиново. Двамата имат общо шест деца, повечето от тях са настанени в домовете за сираци в Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.
"Корава душа има Радостина, дребничка е, но много издържа! Не знам за кой път я пребива Минчо. Той е едър и висок и като пийне, я яха като магаре. В деня на последния побой кварталният завел 6-годишното й дете в приют в Стара Загора. Няма кой да ги гледа", завършва разказа си кметският наместник в Еленино Съби Димов.

Още новини