Начало Новини Актуално Махнаха част от незаконните табели в Стара Загора

Махнаха част от незаконните табели в Стара Загора

Актуално

След журналистическо разследване на вестник Старозагорски новини вече са отстранени неправомерно поставената табела "Летище Кълвача" на път I-5, след бензиностанция "Шел" в Казанлък, както и рекламиращата "Спа хотел "Калиста" - на 500 м преди с. Богомилово.

Съоръженията са демонтирани от Областно пътно управление - Стара Загора, а предприетите действия са по повод публикацията ни от 3 ноември т.г. "Табели-ментета налазиха пътищата в Старозагорско". В Областно пътно управление - Стара Загора, не е издавано разрешение за поставянето на указателните табели, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пълна мистерия е и кой ги е изработил и монтирал! Неизяснен остана и въпросът на коя фирма е издадена фактура за поставянето им.

"Трудно може да се определи кой е извършителят. Частникът е безконтролен и не винаги може да бъде санкциониран, защото може да се оправдае, че не е поставил табелата", обясни още инж. Петър Николов. Честа практика било частниците сами да си поръчват табели по образец на законоустановените и да ги монтират през нощта без знанието на Областно пътно управление - Стара Загора. Демонтажът пък е за сметка на пътното управление като наказателна отговорност досега не е търсена на никого. Водели се дела само за големите билбордове. Полицията също не е информирана, защото контролът е част от задълженията на пътното управление. Подобни рекламни съоръжения, според инж. Николов се отстранявали непрекъснато. Въпреки това често се случвало, след като бъдат демонтирани, табелите да се поставят отново!?

Засега остават само две табели-ментета на южния вход на Стара Загора. На едната точно под "стрелката" за Старозагорските минерални бани се рекламира "Спа хотел "Калиста". Другата пък е преди разклона за Бургас и под надписа "Стара Загора" е изписано "Ваканционно селище Ески Зара". Според инж. Петър Николов съръженията не са демонтирани, защото не е ясно дали са на територията на общината или са част от републиканската пътна мрежа. Това цяло да се разбере до няколко дни.

Още новини