Начало Новини Актуално Магистри по ветеринарна медицина получиха дипломите си от земеделския министър

Магистри по ветеринарна медицина получиха дипломите си от земеделския министър

Актуално

Земеделският министър Мирослав Найденов посети Стара Загора и връчи дипломите на 76 магистри по ветеринарна медицина от 82-ри випуск в Тракийския университет - висшето учебно заведение, в което е завършил той същата специалност. Той отправи поздрава си към академичната общност и към абсулвентите на латински език.

Бъдещето е в ръцете на младите и образовани хора, които с алтернативно мислене ще могат да привличат най-новите европейски практики в своята работа за просперитета на България, каза в заключение земеделският министър.
Отличничката на випуска Десислава Петрова получи награда от областния управител на Стара Загора Йордан Николов.
С решение на ръководството на деканата на ветеринарномедицинския факултет бяха връчени златни дипломи на 6 видни специалисти по случай 50-годишнината им от завършването на факултета.
В тържествената церемония участваха още генералният директор на НВМС д-р Йордан Войнов, кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев и други официални лица.
Пред медиите земеделският министър коментира и актуални проблеми. Той заяви, че няма място за безпокойство, заради регистрирания птичи грип в Румъния.
По негово разпореждане и със заповед на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов, са предприети всички адекватни мерки в България във връзка с установения птичи грип в Румъния. Място за безпокойство сред обществото няма, увери министър Мирослав Найденов в Стара Загора.
Земеделският министър заяви още, че не трябва да има притеснение и по отношението на генно-модифицирани организми.
Това е становището на правителството, премиерът също го потвърди - това от което се притесняват хората, че ще има отглеждане на генно-модифицирани организми на открито - няма място за безпокойство, увери Мирослав Найденов.
По повод на колективния иск от 150 млади фермери срещу фонд „Земеделие” заради отказ за изплащане на субсидията, Мирослав Найденов заяви, че причината е в пропуски, допуснати  от предишното ръководство на фонда по време на мандата на бившия земеделски министър Валери Цветанов. Проведени са разговори с Брюксел, но ЕК е отказала плащанията.

Тракийски университет

Тракийски университет

Тракийски университет

Тракийски университет

Тракийски университет

Още новини