Начало Новини Актуално Магистрала Трейс ще строи лот 2 на магистрала Тракия

Магистрала Трейс ще строи лот 2 на магистрала Тракия

Актуално

Обединението Магистрала Трейс ще строи лот 2 от автомагистрала Тракия, които е с дължина 31.8 км и ще свързва Стара и Нова Загора. Решението е било подписано от председателя на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Божидар Йотов, информира пресцентърът на агенцията. Припомняме ви, че цената, която предложи консорциумът, състоящ се от две български фирми - Трейс груп холд и СК 13 холдинг, беше рекордно ниска - 137,868 млн. лв.

Това означава, че 1 км от отсечката ще се строи за 4.23 млн. лв. на километър. Първоначално офертата беше разгледана допълнително, тъй като беше с 30% по-ниска от средната цена на останалите кандидати, съобщи econ.bg.
В решението на АПИ четирите участници, чийто оферти бяха отворени в началото беше месеца, са подредени съгласно обявения критерий за оценка най-ниска цена в следния ред: Обединение Магистрала Трейс, Терна А.Е., AKTOR(Актор), Дружество по ЗЗД Алпине - Холдинг Пътища. Цените на останалите участници в конкурса, освен победителя, бяха както следва: Терна - 247,608 млн. лв., Актор -292,177 млн. лв. и Алпине - Холдинг Пътища - 373,641 млн. лв.

Още новини