Начало Новини Актуално Мъчно дело срещу Лечков

Мъчно дело срещу Лечков

Актуално

Състав на Старозагорския окръжен съд вчера не даде ход на поредното дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Футболната звезда, заедно с главния юрисконсулт в Община Сливен Елеонора Христова и общинския служител Стефан Шевкенов, са обвинени за извършени тежки нарушения при полагането на водопроводната мрежа в жк Дружба.

Лечков е обвинен и в оказване на натиск върху директора на Офиса на НАП в Сливен Петко Дюлгеров, пише вестник Старозагорски новини.

В обвинението се казва още, че вследствие на тези действия Община Сливен е била ощетена с над 571 хиляди лева.

Причината за отлагане на делото е, че адвокатът на Стефан Шевкенов не се яви на съдебното заседание, тъй като е претърпял операция на тазобедрената става и в момента се възстановява. Съдът прецени, че това обстоятелство нарушава процесуалното право на защита на обвиняемия. Освен това стана ясно, че вещите лица все още не са готови със заключението на назначената им петорна съдебно-техническа експертиза. Вещите лица заявиха, че им трябва време поне до края на този месец, и предупредиха, че някои от поставените им задачи изобщо няма да бъдат изпълнени, тъй като са свързани с изкопаване на определени участъци от трасето, където се е полагал водопроводът, а няма кой да отпусне средства за наемане на машини и за възстановяването на терена след това.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юли т.г. от 9.30 ч. Обявената дата обаче породи недоволство от страна на Лечков, защото по това време той щял да е ангажиран с Европейското първенство по футбол. Този факт стана повод той и прокурорът Пламен Стефанов да си разменят обичайните любезности. В крайна сметка съдът прецени, че отсъствието на бившата футболна звезда няма да попречи на провеждането на съдебното заседание.

Още новини