Начало Новини Актуално Лятна програма за децата на Стара Загора

Лятна програма за децата на Стара Загора

Актуално
Лятна програма за децата

В лятната програма на Народна астрономическа обсерватория Юрий Гагарин през месеците юни и юли се провежда Звездната работилница за малки деца, в която са включени изучаване на звездите и планетите, ракети, совалки и космически сонди чрез моделиране, оцветяване и рисуване, изработване на макети от подръчни и отпадъчни материали, апликации и забавни игри, фантастични космически пътешествия.

В програмата Небесен пътеводител за по-големи деца е предвидено изучаване на звездите и съзвездията, Земята и Луната, планетите, лунни и слънчеви затъмнения, нашата Галактика – Млечния път. Мини-изследователски програми, свързани с наблюдение на слънчеви петна, лунна повърхност,планети и звезди, съобщиха от пресцентъра на общината. В Народна астрономическа обсерватория Юрий Гагарин Стара Загора чрез Звезден пътеводител всеки вторник от 11 или от 14 часа по-големите деца 4-5 клас - Са в света на звездите и планетите - 12 юли темата е Планета с пръстен, а на 19 юли - Космически полети.

Звездната работилница е отворена за най-малките деца 1-3 клас всяка сряда от 11 или от 14 часа. Последните занимания за това лято са – на 13 юли - Космическа въртележка и на 20 юли - Полет към луната.

На 12 юли от 16,00 ч. в програмата Лято 2011 на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е предвидено обучение по стрелба с лък на Античната улица пред Операта. 12 юли е крайният срок за записване за летен лагер към местната комисия.

На 13 юли от 10,00 ч. е предвидено озеленяване на площ в двора на 8 ЦДГ Българче, на 14 юли от 10,00 ч. ще се боядисват игрални съоръжения в двора на 3 ЦДГ. От 17 до 24 юли ще се проведе летен обучителен лагер в курортен комплекс Черноморец.

От 25 до 29 юли децата ще се включат в програмата на БЧК Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за социално слаби.

На 30 юли е предвиден уикенд в гр.Мъглиж с посещение на конна база, пикник покрай барите и поход към манастира.

Лятната програма в Ресурсен център Стара Загора ще се проведе от 1 юли до 31 август. Всеки работен ден от 9.30 до 12.00 часа ще се провеждат летни занимания за ученици от 1 до 4 клас със специални образователни потребности. Програмата предвижда различни образователни и развлекателни игри, посещение на исторически и културни събития, както и семинар за родители. Всеки ден заниманията ще започват със сутрешна гимнастика, като работата с децата ще бъде разделена основно на 3 модула: индивидуална работа, работа в група и диференцирани занимания. Всяка седмица ще се провеждат и изнесени занимания.

Още новини