Начало Новини Актуално Любителите на компютърните игри и спорта се събират на геймърски фест в Стара Загора

Любителите на компютърните игри и спорта се събират на геймърски фест в Стара Загора

Актуално

геймърски фест Стара ЗагораСпортна зала Стара Загора ще бъде домакин на специалното издание на единствения по рода си фестивал на игрите PlayExpo Zara Summer. Събитието ще се проведе на 15 юни, а негови организатори са PlayExpo и Туристически информационен център към Община Стара Загора.

Посетителите ще имат удоволствието да наблюдават най-различни компютърни гейм-турнири, игри, изложение, както и ефектно косплей състезание за оригинални фантастични костюми, съобщиха организаторите. За любителите на спорта също има приятни изненади - фрийрън демонстрации и надпревара по стрийтбол. Участниците в турнирите ще могат да се съревновават за различни награди, осигурени от организаторите.

Входът за фестивала е свободен за всички, а допълнителна информация по записване за участие и правилата на турнирите и косплей състезанието очаквайте на фейсбук страницата на събитието.

Геймърският фестивал е своеобразно продължение на интернационалното събитие на PlayExpo, което ще се проведе на 6 и 7 април тази година в Зимен дворец на спорта, София. Това е нещо уникално за България – върху огромна площ ще се проведат десетки геймърски турнири, ще гостуват изложения от чужбина, а общият награден фонд за победителите надхвърля двадесет хиляди лева.

В момента тече записване за турнирите по FIFA 2013 и Pro Evolution Soccer 2013. Желаещите могат да се запишат за участие още във виртуални съревнования по Quake Live и StarCraft 2.

Още новини