Начало Новини Актуално Любен Дилов-син: Цар Киро е едно от най-големите грехопадения на политиците

Любен Дилов-син: Цар Киро е едно от най-големите грехопадения на политиците

Актуално

Проблемът в Катуница е много кофти и ще бъде много глупаво да твърдим, че става въпрос само за взаимоотношения между българи и роми. Цар Киро е олицетворение на едно от най-големите грехопадения на българските политици. Преди много години правих едно интервю със следователя, който е работил по делата срещу този ромски барон.

И по силата на всички български закони, стари и нови, този катунишки герой би трябвало да лежи до края на живота си зад решетките. Но всички виждаме как той се къпе в разкош, необезпокояван от никого, коментира в Стара Загора писателят-издател Любен Дилов-син. По думите причината е във влиянието, което Цар Киро има над ромските гласове, които може и "дарява" при необходимост на когото трябва, пише вестник Старозагорски новини.
Според Дилов-син това не е изолирано явление, защото подобни "барони" има навсякъде в страната и на практика тези гласове решават изборите на много места. Не трябва да се вайкаме, че има неонацисти или че ултрасите обичат да се бият, по-скоро българите не бива да допускат по този начин да се решават каквито и да е проблеми, включително и изборите, посочи той.

Още новини