Начало Новини Актуално Лозаро-винарският сектор в България и региона на Балканите ще се популяризира на международно ниво

Лозаро-винарският сектор в България и региона на Балканите ще се популяризира на международно ниво

Актуално

лозеНа международно ниво ще се популяризира лозаро-винарският сектор в България и региона на Балканите. Това се предвижда с подписания Меморандум за разбирателство между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и генералния директор на Международната организация по лозата и виното Пау Рока. Споразумението беше подписано в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет.

Целта е да се засили сътрудничеството между двете страни в областта на лозаро-винарския сектор. Специално внимание е обърнато на съвместните дейности по популяризиране на традиционнителозаро-винарски райони, автохтонни сортове лози и запазване на традициите във винопроизводството. Те ще сепромотирати като част от културно-историческото наследство в региона.

С Меморандума България и Международната организация ще задълбочат отношенията си в лозарството, винопроизводството, технологиите, маркетинга и в други области от взаимен интерес. Двете страни ще си партнират още и в прилагането на нови технологии, обучение на професионалисти от сектора, както и провеждането на конференции и семинари.Предвижда се провеждането редовни срещи за обмен на опит и обсъждане на бъдещи тенденции за развитие на сектора.

Още новини