Начало Новини Актуално Лоялността в бизнеса е над всичко по време на криза

Лоялността в бизнеса е над всичко по време на криза

Актуално
Нидеа Ком Диана Димитрова

Отново говорим за задълбочаване на кризата през новата година, но аз мисля, че за да получим добри резултати, трябва да гледаме позитивно на очакващото ни през 2012 г., казва Диана Димитрова, собственик на търговска фирма Нидея Ком.

Моята фирма развива търговска дейност, за чийто успех е от изключителна важност клиенти и доставчици да имат общи интереси, да поддържат най-тесни контакти.

В моменти на криза ограничавам доставчиците си до кръга на най-коректните и лоялни фирми, на които може да се разчита на 100%. Защото, ако бъдеш предаден във важен момент пред малкото останали в кризата клиенти, неизбежно ще претърпиш провал. Важно е също да се познава добре потенциалът на пазара, за да имаме правилни очаквания.

Най-големият проблем на българския бизнес си остава междуфирмената задлъжнялост. Затова, ако искаме заедно да изведем формула как да се борим с кризата, според мен, единственото решение е да бъдем максимално лоялни в плащанията по веригата ; доставчици, търговци, клиенти. Лоялността в бизнеса трябва да стои над всичко в трудното време. По-точна рецепта от тази едва ли ще се намери.

Вестник Национална бизнес поща

Още новини