Начало Новини Актуално Липса на оборудване установи проверка в Мини Марица-изток ЕАД

Липса на оборудване установи проверка в Мини Марица-изток ЕАД

Актуално

Липса на 11 електродвигателя за тежко минно оборудване е установена при съвместна проверка на дирекция "Сигурност" и отдел "Вътрешноведомствен финансов контрол" в "Мини Марица-изток" ЕАД, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Това е станало в участък "Ремонт багери" на територията на рудник "Трояново-север". Общата стойност на липсващото оборудване е 28 313 лева.

С констатираните липси е причинена вреда на дружеството в особено големи размери. Ръководител на участъка е инж.Федя Миланова, а материалноотговорните лица са Възкреса Христова и Марияна Тодорова. На виновните длъжностни лица са наложени дисциплинарни наказания. Събраните материали са предадени на Районна прокуратура - Раднево, за образуване на досъдебно производство и търсене на наказателна отговорност, пише вестник Старозагорски новини.
Вчера от ОД на МВР съобщиха за кражба на два акумулатора на територията на "Мини Марица-изток". Тя е регистрирана на 25 май. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез използване на техническо средство, е откраднало акумулаторите от участък "Верижни машини" на рудник "Трояново - 3", с. Медникарово. По този случай вече е образувано досъдебно производство.

Още новини