Начало Новини Актуално Липса на административен капацитет тормозел земеделците

Липса на административен капацитет тормозел земеделците

Актуално

Без никой да се обижда, под липса на административен капацитет в аграрните структури се разбира не брой служители, а техните технически умения и познаването на закона. Това коментира Радослав Христов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите по повод изпратената декларация до премиера Бойко Борисов, аграрния министър д-р Мирослав Найденов, финансовия Симеон Дянков и председателя на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева.

Според Христов земеделците не са виновни, че някой не е успял да си свърши работата в законния срок, както се случи миналата година. 700 проекта по Програмата за развитие на селските райони останаха неодобрени до края на 2009 г. и субсидията им ще бъде намалена с 10%, за което те не са виновни, пише вестник Старозагорски новини.
От асоциацията настояват в Бюджет '2011 да бъде върнато ползването на безакцизно гориво, национално съфинансиране към Директните плащания на площ до 100% от разрешения размер, нисколихвено кредитиране на бранша, подпомагане при неблагоприятни климатични условия, облекчения в корпоративното и подоходното облагане.

Още новини