Начало Новини Актуално Линде Газ България отбелязва 10 години

Линде Газ България отбелязва 10 години

Актуално

Представителството на Свободна държава Бавария в България, което от 2003 г. насам съществува в рамките на Германо-Българската индустриално-търговска камара, продължава инициативата „Срещи с икономически партньори от Бавария”. Те са замислени като форум за установяване на контакти и обмяна на опит на производители с техни партньори, представители на медиите, на местната власт и на Посолството на Федерална република Германия в България.

Ще имаме възможност да обсъдим важни и актуални теми относно икономическото сътрудничество между България и Германия, съобщиха организаторите. По повод на 10 годишния юбилей на фирма „Линде Газ България”, чиито мощности са разположени в икономическа зона на Стара Загора, Представителят на Свободна държава Бавария в България и Главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев, почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова и представители на Посолството на Федерална република Германия ще посетят фирмата на 22 юни 2010 г. от 11 до 14 часа.

В качеството си на производител на технически газове, Линде Газ България ще представи производствената си база в Стара Загора. Производството е единствено по рода си в България и ползва изцяло немско ноу-хау. Фирмата съществува на българския пазар от 2000 г. Тя е дъщерна фирма на баварския гигант „Линде Груп”.

Основателят на Linde, професор Карл фон Линде, през 1878 г. разработва и патентова първата в света хладилна технология.

Към днешна дата „Линде Груп” разполага с клонове в целия свят и е първият по големина производител и доставчик на технически газове в света и лидер на европейския пазар. На 10 октомври 2006 г. „Линде Газ България” стартира в Стара Загора изграждането на инсталация за разделяне на въздуха. Инвестицията е на стойност 10 милиона лева. Чрез нея надеждно се гарантира снабдяването на клиентите на фирмата с висококачествени продукти и потреблението на по-големи количества кислород, азот и аргон. Определени количества се доставят за Северна Гърция и за европейската част на Турция.

Още новини