Начало Новини Актуално Ликвидират опасната сграда на бившата Вечерна гимназия

Ликвидират опасната сграда на бившата Вечерна гимназия

Актуално

Рушащата се сграда на бившата старозагорска Вечерна гимназия "Захари Стоянов", за чиито евентуални опасности в."Старозагорски новини" неведнъж алармира, е на път да бъде разрушена. Старозагорската община е взела мерки и вече се работи усилено по нейното ликвидиране.

Запустялата Вечерна гимназия обезпокои гражданите с рушащия си покрив и падащите предмети. След поредния тревожен сигнал на медията ни, най-напред обезопасиха сградата, намираща се на ул. "Г.С.Раковски". Бяха премахнати висящите заплашително греди от покрива и отстранени изкъртените олуци. Освен това бяха изрязани сухите клони на дърветата. Тогава зам.-кметът на община Стара Загора Белчо Белчев обясни, че събарянето на сградата и извозването на материалите би струвало 80 000 лева, сума, която Общината в момента не можела да отдели. При все това той обеща да изпрати екип, който да провери намясто за опасности от падащи предмети, пише вестник Старозагорски новини.
Живущ наблизо гражданин обясни, че проливните дъждове, които се изсипаха над Стара Загора през седмицата, отново са влошили състоянието на покрива. Затова той се премахва напълно. Отделно има предупредителна табела "Внимание! Опасност от падащи предмети!".
Въпреки почивния ден, зам.-кметът Белчо Белчев потвърди, че Община Стара Загора ще събори опасната сграда, за която има проект да стане площад и паркинг. Осъществяването му е въпрос на време...

Още новини