Начало Новини Актуално Ликвидират незаконното сметище край Мъглиж

Ликвидират незаконното сметище край Мъглиж

Актуално

В петък представители на РИОСВ - Стара Загора, са направили проверка по сигнал за незаконно сметище край Мъглиж. За него в средата на миналата седмица алармира областният управител Йордан Николов. Пред "Старозагорски новини" той заяви, че е настоявал пред кмета на Мъглиж да се почистят мръсотиите, засипали ромската махала и теренът около копторите по пътя за Бургас.

Тогава се е натъкнал и на другото, още по-голямо нарушениe. От средата на годината битовите отпадъци на общината се изхвърляли в голям трап в близост до града. Това станало, след като от Казанлък отказали да приемат сметта заради натрупани дългове от 120 000 лева, пише вестник Старозагорски новини.
От екоинспекцията са издали предписание на кмета на Мъглиж в срок от 14 дни ямата да се почисти, а боклукът да се предепонира. Най-вероятно той ще бъде закаран на сметището в Гурково. След повторната проверка ще се преценява какви санкции ще се наложат. Така или иначе обаче, глоби ще има. Според Закона за управление на отпадъците, местната власт ще трябва да се раздели с 3000 - 4000 лева.

Още новини