Начало Новини Актуално Лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора: Управлението на ГЕРБ е без посока и непоследователно

Лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора: Управлението на ГЕРБ е без посока и непоследователно

Актуално

"Липса на посока, липса на последователност, фактически отказ от управление на страната." Така резюмира вчера в Стара Загора действията на правителството на ГЕРБ експремиерът и лидер на социалистическата партия Сергей Станишев.

Снощи председателят на Националния съвет на БСП се срещна с членове и симпатизанти в конферентната зала на "Мериан Палас". В своите анализ и критика на актуалния кабинет пред слушателите Станишев констатира, че "ГЕРБ вече прехвърли своя пик на доверие сред българските граждани".
"Десетте месеца на управление на ГЕРБ досега бяха време на бездействието. Приетият на 1 октомври м.г. антикризисен план на кабинета приключи на 27 април и неговите негативни резултати са видими - икономическата криза се задълбочи, бюджетният дефицит за първите четири месеца на годината надхвърли 1.5 млрд. лв. Приетият нов антикризисен план е доста закъснял. Още при приемането на бюджета за тази година ние предложихме в Народното събрание на практика алтеpнативен бюджет - повече от 400 млн. допълнително за здравеопазване, провеждане на политика на активната заетост. В момента сме свидетели на това как на бизнеса не се изплащат сумите по изпълнени вече договори, не му се връща ДДС", каза пред препълнената зала с членове и симпатизанти на БСП техният лидер Сергей Станишев.
Той отново припомни числата от макроикономическото наследство, което неговият кабинет оставило на правителството на ГЕРБ - 8.2 млрд. лв. във фискалния резерв, 2 млрд. лв. предсрочно погасен външен дълг. "Сега резервът е 6 млрд. лв. и ние питаме за какво бяха похарчени само за 4 месеца 2.2 млрд. лв. Ако сегашното гръцко правителство бе получило такова наследство, то премиерът Папандреу щеше да си хвърля шапката до тавана от радост", направи сравнение между българската и гръцката криза експремиерът.
Както "Старозагорски новини" вече съобщи, днес Изпълнителното бюро на БСП ще проведе в Стара Загора свое изнесено заседание. "Целта на нашите изнесени заседания е да се подкрепи дейността на местните партийни структури", каза по този повод пред медиите Станишев, без да конкретизира дневния ред на заседанието.

Още новини