Начало Новини Актуално ЛИДЕР И ВМРО-НИЕ - заедно в Гълъбово

ЛИДЕР И ВМРО-НИЕ - заедно в Гълъбово

Актуално

Първото съвместно заседание на ръководствата на ПП ЛИДЕР и ВМРО-НИЕ се проведе на 15 юни в Гълъбово. На него присъстваха председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов и лидера на войводите Петко Атанасов, Славчо Атанасов - бивш кмет на Пловдив, както и някои от координаторите на двете партиите в страната.

На форума бе обсъдена общата икономическа програма ДА СЪЖИВИМ БЪЛГАРИЯ, която ЛИДЕР и ВМРО-НИЕ  приеха след подписано в края на месец май политическо споразумение, съобщи домакинът на проявата Стоян Зайков - областен координатор на ПП ЛИДЕР за Старозагорска област. Уточнени са и някои бъдещи политически действия.

Икономическата програма е резултат на общата загриженост от липсата на икономически растеж и критичното състояние в българската икономика, както и от провала на мерките на правителството от 2009 година за излизане на България от кризата. Именно икономическата безизходица и липсата на политики за справянето с кризата са едни от основните мотиви за началото на съвместни действия. Ръководствата на двете партии са убедени, че единственият изход за България са икономически мерки, основани на разбирането за икономически патриотизъм, които да решат не само проблемите, породени от кризата, но и проблемите, породени от нихилизма към развитието на българската икономика и бизнес.

Информация: вестник Новината

Още новини