Начало Новини Актуално Левон Хампарцумян, шеф на УниКредит Булбанк, пред Клуба на работодателя: Най-доброто за бизнеса е да стои на една ръка о

Левон Хампарцумян, шеф на УниКредит Булбанк, пред Клуба на работодателя: Най-доброто за бизнеса е да стои на една ръка от политиката

Актуално

Специален гост на редовното месечно събрание на Клуба на работодателя в Стара Загора, което се проведе на 25 май вечерта, бе главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян. Пред членовете на клуба той заяви, че Стара Загора е един от най-важните икономически региони в България и респективно е много важен и за ръководената от него банка.

Според банковия директор най-доброто за бизнеса е да стои на една ръка от политиката, защото по-близко от това стояне можело да доведе до негативни последствия във времето. "Политиката си е политика, бизнесът си е бизнес, а в една нормална държава политиците трябва да питат бизнеса, но двете неща, колкото са по-разделени, толкова по-добре", допълни Хампарцумян. Той посъветва бизнесмените, ако искат да бъдат по-богати и по-успели, трябва да гледат не на регионално или национално ниво, а на международно, информира вестник Старозагорски новини.
Внимание беше обърнато и на мерките от Програмата за развитие на селските райони. Левон Хампарцумян посъветва старозагорските работодатели да не правят Фотоволтаичен парк. Макар че пари за тях има обещани, реално те няма да бъдат дадени. "В деня, в който политиците излязат и кажат, че токът ще поскъпне с 40%, защото трябва да плащаме за зелена енергия, представете си реакцията на народа", аргументира се банковият директор.

Левон Хампарцумян изтъкна, че производителността на труда в България е ниска. В началото на 90-те години на миналия век 8 българи са вършили работата на един германец. Статистиката показвала, че сега малко сме дръпнали напред и 4.7 българи вършат работата на един германец.

Още новини