Начало Новини Актуално Левицата избира на 25 юни своя фаворит за градоначалник на Стара Загора

Левицата избира на 25 юни своя фаворит за градоначалник на Стара Загора

Актуално

Шест са номинираните кандидати за кмет на Стара Загора от общинската организация на БСП. Председателят на ОбС на партията  доц. Бойчо Биволарски, общинският съветник инж. Георги Георгиев, Красимир Георгиев, шеф на фирма за консултантски услуги, Любомир Славов, бивш общински служител и настоящ директор в частния бизнес, адвокат Дамян Георгиев и административният директор на „Пи Ес Ай“ Илия Златев са номинирани от първичните организации на БСП за кандидат-кмет на Стара Загора. 89 са номинираните за общински съветници.

Те, заедно с общинското ръководство и депутати, се срещнаха със свои членове и симпатизанти, за да обсъдят предизборната проектоплатформа на партията.
От номинираните 89 кандидати за съветници 1/3 са на възраст до 35 години, половината са жени, 95% са с висше образование.
На партийна конференция 260 делегати ще изберат чрез таен вот кой ще е кандидатът на БСП за кмет на областния град и да определят 51 имена, които да съставят кандидат-листата на общинските съветници на левицата.   
Депутатите от БСП Мая Манолова, Ангел Найденов и д-р Евгений Желев също участваха в срещата на общинското ръководство на БСП със свои членове и симпатизанти.  
"Трябва да преодолеем своето его и да намерим смели хора, които да изведат тази кампания", каза Мая Манолова. Тя предупреди, че тези избори ще бъдат безмилостни и управляващите няма да жалят всякакви ресурси, за да ги спечелят. Според нея, новият изборен кодекс също крие опасности за провеждането на честни избори. Идеята на политическите им опоненти е да се снижи избирателната активност на гражданите и да се манипулира вотът.
"Това, което се случва в страната, надминава и най-песимистичните ми очаквания", подчерта депутатът Ангел Найденов. Той говори за „тоталната неспособност“ на управляващите за правене на политики за извеждане на страната от кризата. Ангел Найденов съобщи, че 395 хиляди са безработните в страната, 22% живеят под прага на бедността.
"Налице е неспособността да се съберат приходите в държавата", каза още той и подчерта, че, ако този път вотът на мине, левицата отново ще внесе предложение за недоверие към правителството за цялостната им политика и това ще стане още през юли. Шизофрения е, според Ангел Найденов, министърът на вътрешните работи да е председател на предизборен щаб. Пита се, кой от двамата ще взима решение и в каква ситуация, особено в предизборната кампания.
Д-р Евгений Желев подчерта, че Стара Загора е виждала и по-добро управление от последните четири години. За него предстоящите местни избори са начин да се възстанови традицията на бързо развиващ се и добър за живеене град.
Окончателното решение за имената, които ще представляват БСП на предстоящите местни избори, ще бъде взето на 25 юни чрез таен вот, който настоящият и отново номиниран за общински съветник Борис Боричев определи като вътрешен вот на социалистите.

Информация: вестник Новината

Още новини