Начало Новини Актуално Лекарите от МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович готови на гражданско неподчинение

Лекарите от МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович готови на гражданско неподчинение

Актуално

Работещите в Многопрофилната болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора са за реформа, но са категорично против обединението с Университетска болница. Техни представители заявиха, че няма никаква финансова и юридическа яснота и че за Високотехнологичната болница, която е основна цел, не само, че няма гарантирано финансиране, но и ще нанесе вреди на здравеопазването.

Председателят на КТ Подкрепа Петър Ялъмов посочи, че в разговор, зам.-министърът на здравеопазването проф. Миланов е заявил, че обединението не гарантира получаване на средства за високотехнологична болница.
49% от акциите на здравното заведение са собственост на общините в областта и лекари подозират, че върху тях се оказва натиск да си харижат дяловете на държавата. Подготвя се национализация и това трябва да стане ясно на старозагорци, а не да се хвърля в пространството клишето Високотехнологична болница. Това звучи като Априлски пленум и светло бъдеще, коментира завеждащата Детско инфекциозно отделение д-р Йорданка Кючукова.
Лекарите от областната болница отвърнаха на ултиматума на здравния министър с ултиматум - да заяви писмено, че няма да промени статута на лечебното заведение. В противен случай ще преминем направо към гражданско неподчинение и блокиране на пътища и магистрали, категоричен е председателят на КНСБ в МБАЛ д-р Атанас Бадов.
Ултиматумът, отправен към здравния министър, изтича в 10 часа на 27 юли.

 

 

Още новини