Начало Новини Актуално Леда Милева стана почетен гражданин на Братя Даскалови

Леда Милева стана почетен гражданин на Братя Даскалови

Актуално

Леда МилеваПоетесата Леда Милева стана почетен гражданин на община Братя Даскалови, а отличето ще й бъде връчено в събота, съобщи кметът Ваня Стоева. Званието се присъжда на писателката за приноса й към родната литература и култура. Освен това, тя има родствени връзки с региона, уточни кметицата.

От Братя Даскалови бил даскал Мильо Касабов - баща на Гео Милев и дядо на Леда Милева.

Общината ще връчи отличието на поетесата по време на традиционното отбелязване на Септемврийското възстание в Братя Даскалови.
В деня врати ще отвори и уникалният музей в общината. В нея за първи път ще бъдат изложени находките, открити през лятото от при археологическите разкопки в района. Екипът на доц. Милена Тонкова проучва пет надгробни могили и две антични селища в района на Чирпанските възвишения това лято. Краят на проекта е на 30 април 2011 г.

Проучванията са финансирани от спечелен от Община Братя Даскалови проект - „Археологическо изследване на трако-римски династичен център в района на Чирпанските възвишения (V-IV в. пр. Хр.)”. Безвъзмездната помощ е от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Информация: вестник Новината

Още новини